Μπανανοαεροκροκόδειλος

Από την Αεροπατεροπαίδεια την ελεύθερη αεροπατερική εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Μπανανοαεροκροκόδειλος.jpg

Ο μπανανοαεροκροκόδειλος είναι μυθικό ζώο (;)/κατασκεύασμα (;)/παιδικό παιχνίδι (;)/κάτι τέτοιο τελοσπάντων, που εμφανίζεται στο εξώφυλλο του ένθετου βιβλιαρακίου που συνοδεύει το δίσκο Φέρτε τα!. Τον μπανανοαεροκροκόδειλο σχεδίασε ο Τάσος Παυλόπουλος.

[επεξεργασία] Φτιάξτο μόνος σου

Στη σελίδα 8 του ίδιου βιβλιαρακίου δίνονται οδηγίες κατασκευής του μπανανοαεροκροκόδειλου.

Μπανανοαεροκροκόδειλος - Φτιάξτο μόνος σου.jpg

[επεξεργασία] Πιθανές επιρροές

Ο μπανανοαεροκροκόδειλος φέρει μεγάλη ομοιότητα με τον Μπολινόρ τον ελικοπτεροκροκόδειλο, έναν ήρωα παραμυθιών του Ευγένιου Τριβιζά από τη σειρά βιβλίων Λούκουλος που κυκλοφόρησαν το 1996. Ο μπανανοαεροκροκόδειλος εμφανίζεται στο δίσκο των Αέρα Πατέρα το 1994. Ωστόσο στο σχέδιο με τις οδηγίες κατασκευής μπορούμε να δούμε την ακόμα προγενέστερη χρονολογία 1991 δίπλα στην υπογραφή του Τάσου Παυλόπουλου.

Αν η μίμηση είναι η ειλικρινέστερη μορφή κολακείας, όπως έγραψε ο εκκεντρικός Άγγλος ιερέας Τσαρλς Κόλτον[1], τότε είναι ξεκάθαρο ότι ο Ευγένιος Τριβιζάς, όχι μόνο είναι παλιός φαν των Αέρα Πατέρα, αλλά επέλεξε αυτόν τον πολύ όμορφο τρόπο για να αποτίσει φόρο τιμής στο αγαπημένο του συγκρότημα.

Κάποιος άλλος επίσης παρατήρησε την ηχητική ομοιότητα των λέξεων «Λούκουλος» και «Ξεροπούπουλος». Αν και αυτό μας φαίνεται λίγο τραβηγμένο, το κρατάμε κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού μας ως πιθανότητα, που ομορφαίνει ακόμα περισσότερο τη σχέση Αέρα Πατέρα και θαυμαστών τους.

[επεξεργασία] Αναφορές

  1. Βικιφθέγματα - Τσαρλς Κάλεμπ Κόλτον